Mezoretapi tedavisinde çok ince ve kısa iğneler kullanıldığı için ilaç emilimi minimum seviyede gerçekleşirken sistemik dolaşma ilaç geçimi çok azdır. Vücut iğnelerle yapılan mikro enjeksiyonların katkısıyla tedavi olmaktadır. Tedavi süresinde yapılan enjeksiyon adedi hastalığın şartlarına ve kişinin anatomik yapısına göre değişiklik arzedebilmektedir. Mezoterapi genellikle estetik amaçlı selülit veya lokal zayıflama, cilt problemleri, cilt yaşlanması, saç dökülmesi, artirit benzeri eklem hastalıkları, bel, boyun, omur, bel fıtığı, migren ağrısı, adet ağrısı, spor yaralanmaları, trawmalar, lenfödem, varis ve damar hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır.

Yüz Mezoterapisi

Doğal hayatın engellenemez parçası yaşlanma herkes için kaçınılmazdır. Cilt yaşlanarak kırışır ve kırışmaya devam eder. Yaşlılığın ilk belirtisi olan cildin kırışması bazı yaşlanmayı geciktiren uygulamalarla yavaşlatılabilir. Daha iyi görünmek için cilt germe ile anti-aging tedavi seçeneği kullanılabilir. Yüz mezoterapisi tedavisinde cilde mineral, vitamin ve bazı bileşenler sistemik yolla aktarılmaktadır. Kırışıklıkların derinleştiği durumlarda mezoterapi tedavisi lokal olarak yüzdeki etkinliği artırır. Kırışıklık oranına göre seansların aralığı ve sayısı değişmektedir. Kalıcı sonuç için; Mezoterapi botoks, dolgu tedavilerinde destekleyici bir tedavi şeklidir.

Selülit ve Mezoterapi

Kollar, bacaklar, karın, kalça bölgesindeki selülit sorunu olan bayanlar mezoterapi selülit tedavisi ile sağlıklı görünümlerine tekrar kavuşabilirler.

Kadınların hoşlanmadığı bir durum selülit türkiyede 10 kadından 8’inde bulunmaktadır. Derinin portakal kabuğu şeklinde görülmesi iç açıcı bir durum değildir. Östrojen hormonu kadınlara özel bir hormon olduğu için selülit sadece kadınlarda görülmektedir. İnsülin artışının nedeni olan yağ ve şekerin rezerv durumda selülit üretir. Doğum kontrol hapı kullanımı, ergenlik çağı gibi zamanlarda hormonlar en üst seviyeye çıkarak bacak, kalça, karın bölgelerinde yağ depolanmasına neden olur. Deri altında ihtiyaç fazlası yağ depolanması hücrelerin şişmesine neden olarak deriyi girintili çıkıntılı gösterir.

Selülite Karşı Etkili Yöntem; Mezoterapi

Tüm dünyada doktorlar selülit problemini ciddi bir sağlık problemi görmektedirler. Tıbbi şekilde selülüt tedavi edilmesi gereken kadın hastalığıdır. Selülit tedavisinde ortak kanı mezoterapinin etkin sonuç ve verimliliğini ortaya koymaktadır. Orta derinin rehabilite edilmesi iğneler aracılığıyla sinir uçlarının harekete geçerek damarların açılması sonucunda vücutta oluşan olumlu reaksiyon tedavi edicidir. Yıllar önce ağız yoluyla alınan ilaçların bölgeye tesir etmesi beklenirdi fakat şimdi hastalıklı bölgeye iğne enjeksiyonla direkt müdahale edilebilmektedir.

 

Mezoterapi Nasıl Tatbik Ediliyor?

Selülitli bölge kalınlığı hekim tarafından ultrason tetkikiyle belirlenerek doktor deri kalınlığı yanında bölgeye lokal giriş noktası belirlenir. 4 milimetrelik mikro enjeksiyonla deriye ilaç tatbik edilir. Selülitli alana direkt tesir eden ilaç kılcal damarlar yoluyla yayılır. Doku içindeki ödemler çözüldüğü zaman kan dolaşımı ve lenf normal seviyeye gelmektedir. Zaman içinde bozulmuş hücrelere depolanan yağlar tekrar çalışmaya başlar vücut yakıt olarak yağları yakmaya başlar. Mezoretapi tedavisi süresinde diyetisyen desteği alan hasta diyetle beraber yağ kaybına uğrayarak kısa zamanda bölgesel fazlalıklardan kurtulur. Yağ dokusu azalır, göğüs bölgesi kısa sürede mezoterapi
sayesinde ideal şekline ulaşır.

Mezoterapide Kullanılan İlaçlar

Yağ hücrelerini sarıp parçalayan lipolitik olarak adlandırılan ilaçlar trigleserid yağ asitlerinin gliserole dönüşmesine yardımcı olur. Diyet desteğiyle birlikte vücut gliserol dönüşümünün enerjisini yağ olarak yakmaya başladığından kişi zayıflar. Bitkisel, doğal formasyonlu takviyeler kılcal dolaşımı hareketlendirmekte hücredeki fazla suyun tahliye olmasına yardımcı olabilirler. Anestezi etkili ilaçlar ağrı kesici özelliğiyle ön plana çıkarken damar açıcı etkileri bulunmaktadır.

Mezoterapi Tedavi Süresi

Selülit miktarı ve hastanın içinde bulunduğu sağlık şartlarına göre tedavi süresi değişebilmektedir. Selülitlerin yoğun olduğu bölge veya selülitin tipine göre süre uzayabilir. Normal şartlarda 15 ile 40 gün arasında sarkma olmadan ideal vücut ölçülerine kavuşulabilir. Seansların sonuna doğru iyileşme net şekilde görülebilir.

Mezoterapi Sonrası Selülitler Yeniden Olur mu?

Düzenli yaşam, sağlıklı beslenme koşulları devam ettiği sürece selülit yeniden oluşmaz. Fakat hasta, eski alışkanlıklarına geri dönecek olursa tekrar selülit problemi yaşaması kuvvetle muhtemeldir. Bilinçli egzersiz yapma ihmal edilmemeli gerekirse profesyonel destek alınmalıdır.

Saç Mezoterapisi

Saç dökülmesi ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkabilir. Saç dökülmeleri maalesef kadın ve erkek tüm insanlarda yoğun yaşanan can sıkıcı sorunlardan biridir. Yaşa bağlı, kalıtımsal, mevsimler nedenlerle saç dökülmeleri yaşanabilir. Kadınlarda lohusalık dönemlerinde sıkça saç dökülmesi görülmektedir. Saç mezoterapisi en sık kullanılan tedavi yöntemidir. Saç mezoterapisinde mikro uçlu iğnelerle elastin, kollogen tetikleyicisi, vitamin ve kan dolaşım düzenleyici takviyeler saç diplerine enjekte edilir.

Saç Mezoterapisi Hangi Sıklıkta Yapılır?

Saç dökülme seviyesine göre haftada 1 veya 2 seans yapılabilir. Dökülmenin yoğun olduğu dönemde haftada bir kez sonrasında ayda bir sefer tedavi uygulanır. Ortalama 5 ile 10 seans saç mezoterapisi yeterli olur.

 

 

Leave a comment