Solunum Yolu Hastalıkları ve Ozon Tedavisi

Aldığımız nefesteki oksijen kan ile vücudumuzun tüm hücrelerine dağıtılır. Ancak bazı insanlarda hücrelere giden oksijen çeşitli nedenlerden dolayı az olabilir. Örneğin uzun süre hava kirliliğine maruz kalma, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam ve yetersiz egzersiz, stres, uygunsuz gıdalar, akciğer ve kalp damar hastalıkları, gibi.

Astım, Amfizem, KOAH türündeki solunum yolu hastalıklarında ozon, oluşan oksidatif strese uyumu sağlamaktadır.

Bronşiyal astım tedavisinde temel sorunlar enfeksiyonların kontrolü, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi, bronşların obstrüksiyonu, allerjik reaksiyonlar ve oksijen azlığıdır. Obstruktif akciğer hastalıklarında aynı zamanda pulmoner hipertansiyon gelişimi de sıktır.

Astım hastalığından dolayı oluşan nefes alıp verme zorluğu yaşayan hastanın kanında oksijen oranı düşer ve karbondioksit oranı artar. Ozon bu astım hastalarında enfeksiyon etkenlerini giderir ve bağışıklık sistemini güçlendir. Kana yüklenen oksijen ile vücutta tedavi mekanizması tetiklenir.

Ozonun damar açıcı (vazodilatator) etkisi astım hastalarının rahatlamasına neden olur. Kanın artan oksijen taşıma kapasitesi dokularda gelişen oksijen azlığı (hipoksi) sorununu giderir.

Ozonun akciğerlerdeki damar (endotel) hücreleri üzerindeki olumlu etkisi sonucu düz kaslar gevşer ve bronş spazmı çözülür. Bu da solunumun rahatlamasına yol açar.

En sık görülen solunum yolu Kronik Bronşittir. Bu hastalığın en temel sorunu olan lokal ve genel savunma gücü ozon tedavisiyle yeniden güçlenir. Ozon’un sağladığı T lenfositler ve T hepler (yardımcı) hücre sayılarındaki artış sonucunda serumda Ig A ve IG M yapısındaki immunglobulinler de yükselir. Dolaşımda immun kompleksler (bağışıklık sistem ajanları) artar ve fagosit nötrofiller aktive olur. Bronşların inflamasyonu azalır, solunum rahatlar ve salgı (balgam) miktarında azalmaya neden olur.

Ozon tedavisi sonucunda bu hastaların boğulma hissi, zor nefes alıp verme şikâyetleri hızla düzelmektedir.

İlaçlar her ne kadar gerekli olsa da vücudumuzda toksik maddeler bırakmaktadır. Ozon tedavisinin en olumlu yanlarından biri de kullanmak zorunda kalınan ilaçların dozunu da azalmaktır. Bilimsel çalışmalar astımlı hastaların % 65 inde kullanılan ilaç dozlarının % 50 den fazla azaldığını gösterir.